Friska kvinnor i Sverige

#

Hemmagjorda metoder för ett ljuvligt utseende. Masker med jäst och gurkmeja.

Vad är poängen med att lägga massor av pengar på exklusiv kosmetika och skönhetsbehandlingar? Du kan definitivt ta hand om din skönhet hemifrån, på egen hand. Ingredienserna som du behöver för att förbereda din hemmagjorda kosmetika kan enkelt hittas i varje skafferi och kylskåp.

Masker med jäst och gurkmeja

Till att börja med kan du använda en jästmask för att bekämpa akne. Den har bakteriella, mjukande och lugnande egenskaper. Den lindrar dessutom irritationer och inflammationer. Jästmasker torkar ut hudförändringar och rensar huden från föroreningar. Den här läkningsprocessen sker utan att den orsakar några irritationer. Jäst innehåller dessutom många vitaminer och mikroelement. B-vitamin, proteiner, kalcium, järn och kolhydrater finns dessutom också i jäst.

Hur gör man en jästmask? Ta 25 gram färsk jäst och blanda den med varm mjölk. Om du vill kan du lägga till lite olivolja eller citronjuice. Blandningen ska appliceras i ansiktet, klyftan och nacken. Hur gör man masken med torrjäst? Det räcker med att blanda fyra skedar torrjäst med två skedar honung och vatten. Rör runt tills blandningen fått en tjock konsistens. Allt du måste göra nu är att applicera blandningen i ansiktet, låta den verka i 15 minuter, och sedan skölja av den med varmt vatten.

Masker med gurkmeja har också egenskaper som verkar mot akne. Gurkmeja har dessutom renande, antiinflammatoriska, och antioxiderande egenskaper, och verkar mot svamp. Denna krydda skyndar dessutom på läkeprocessen för sår. Den hjälper oss även bekämpa olika sorters akne, missfärgningar och ärr från akne. Glöm inte heller att gurkmeja lindrar solbränna och irritation.

Hur gör man en mask med gurkmeja? Blanda lika mycket gurkmeja, tjock yoghurt och honung. Du kan också blanda i lite olja för hudvård. Klicka ut blandningen i ansiktet, med antingen en borste eller ett finger. Tvätta av masken efter cirka 20 minuter. Om huden har färgats av gurkmejan kan du tvätta ansiktet en gång till. En sak är dock klar – inga ärr från syran är kvar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *