Friska kvinnor i Sverige

#

Hur tar man hand om ögonfransar?

Varje kvinna drömmer om läckra, långa och fylliga ögonfransar. Tyvärr har inte alla turen att välsignas med dem. Det finns dock några metoder som hjälper dig att uppnå detta skönhetsmål ganska enkelt.

De vanligaste metoderna för att öka fransväxten? Räcker ricinolja och eyelash enhancers eller måste man använda mer avancerade produkter som används inom oftamologi?

Ögonfransarna faller ut? Varför?!

Under en dag borde dina ögonlockar tappa ungefär 2-3 fransar. Om du däremot märker att fler ögonfransar faller ut bör du kontakta läkare eftersom detta kan tyda på allvarliga sjukdomar. Och de som har problem med hormoniell balans, som lider av hyperaktiv sköldkörtel eller kvinnor i klimakteriet tillhör grupper som är benägna att tappa fler ögonfransar än vanligt. Detta problematiska tillstånd kan också leda till inflammation i ögats bindehinna och i ögonlocken. Sist men verkligen inte minst – kemoterapi, alopecia areata och vitaminbrist är andra orsaker till överdrivet fransavfall.

Fantstiska tips till ögonfransarna

Alla har inte långa och fylliga ögonfransar, men de flesta kvinnor vill ha det. Vilka idéer finns för att växa långa fransar? Vilka skönhetsprodukter ska du använda som främjar hårväxten?

 • ögonfransserum
  Detta är en topprodukt utformad för att tillfredsställa alla dina frans-behov. Du kan använda den antingen som en primer innan mascara eller separat. När du börjar behandla fransarna med ett serum kan du vara säker på att hårsäckarna stimuleras till att växa ut fler hårstrån. Förutom den intensifierade växten förväntas ett bra ögonfransserum göra dina fransar fylligare, och effekten blir ännu mer dramatisk när du applicerar lite mascara. Om du vill ha de där fantastiska resultaten måste du givetvis vara ihärdig och fortsätta att behandla fransarna med ögonfransserum regelbundet, både på nedre och övre ögonlock. En väldigt liten mängd av serumet räcker för att förse hårsäckarna med en daglig portion med nödvändiga näringsämnen.
  I de flesta fall visar sig resultaten tydligt efter ungefär en månad regelbunden användning, men hela behandlingen tar 2-3 månader. Kvällstid är bäst för användning av ögonfransserum. Varför? Eftersom under natten har alla aktiva substanser tillräckligt med tid på sig att penetrera huden och börja stimulera hårsäckarna. Din envishet kommer att belönas – ögonfransarna blir synligt längre, tjockare och fulla av näring.
  Det är också värt att påpeka att det finns en annan typ av enhancer för ögonfransarna som sägs kombinera kvaliteterna i ett ögonfransserum och en conditioner för ögonfransarna. Produkten är känd som eyelash balm.
 • bra vanor och vård av ögonfransarna
  Nyckeln till framsteg är att utveckla goda vanor och vårdrutiner för ögonfransarna. Ögonfransar är riktigt känsliga, så det där gnuggandet som vi alla är skyldiga till när vi avlägsnar mascara är i själva verket väldigt skadligt för fransarna. Det gör stor skillnad om du är försiktig när du tar bort smink. Annars är det ingen idé att bli överraskad när fransarna faller ut och blir spröda och sköra. Se också till att produkterna du använder för sminkborttagning innehåller kvalitetsingredienser.
  Kom ihåg att ersätta gammal mascara med ny, fräsch regelbundet. Det vore super om du också orkade rengöra staven efter varje användning. Det är en dålig idé att använda mascara som passerat sitt utgångsdatum.
  Om du vill ge dina fransar en extra portion näring kan du behandla dem med olja eller vaselin. Grönt te hjälper dig också att öka växten på ögonfransarna.
 • ta hand om dig själv
  En välbalanserad diet med mycket vitaminer och mineraler hjälper hela din kropp – fransarna inkluderade. Det kan bara vara bra att äta mycket frukt, grönt, nötter och fisk. Om du vill njuta av god hälsa och snyggt utseende, alltså vackert hår, felfri hy och fylliga ögonfransar, behöver du bara förse kroppen med en daglig portion näring.
  Sömn är också viktigt. Försök att förbättra kvaliteten på din nattsömn. Ostörd och frisk sömn gör kroppen starkare. Avstå aldrig från att sova tillräckligt länge.
 • använd inte ögonfransböjare
  Eller försök åtminstone att skära ned på användningen. Ögonfransarna lider tyvärr av detta, särskilt när du använder en fransböjare regelbundet och klumpigt. Använd aldrig en ögonfransböjare om dina fransar redan har mascara på sig.
 • mascara
  Den mest grundläggande kosmetikan för ögonransar. Bland alla tusentals mascaraprodukter, försök att hitta en som kommer med en stav som passar dina behov. Det är också viktigt att nämna att du borde välja en vanlig mascara för daglig användning. Vattentät mascara ska inte användas för ofta eftersom det kan vara svårt att få bort det helt och hållet. Och när smink är svårt att få bort blir vi för grova och hårda, vilket leder till slitningar och att fransarna faller av.