Friska kvinnor i Sverige

#

Guide för Instagram-ögonbryn: Hur man sminkar och vårdar ögonbrynen som ett proffs

Snygga ögonbryn? Idag innebär ’perfekta’ ögonbryn att de är naturliga, fylliga, snyggt markerade och näringsfyllda. Dessa är instagram-ögonbrynen som alla tjatar om. Hur skapar man såna ögonbryn?

Lyckligtvis är det varken svårt eller särskilt ansträngande. Du är bara några steg ifrån att få instagram-ögonbryn! Fixa de viktigaste produkterna, läs guiden och sätt igång!

Perfekta ögonbryn: Forma ögonbrynen

Trenden med rakbladstunna ögonbryn är som tur är långt bakom oss. Nu ska ögonbrynen vara tjocka, tydliga, naturliga och självklart snygga. Till och med tjocka och ”tunga” ögonbryn måste formas väl. Därför är det första steget – om du vill ha dessa instagram-ögonbryn – att plocka bort håret som förstör dina snygga ögonbrynsvalv.

Det finns faktiskt flera sätt att forma ögonbrynen på, så det är helt upp till dig vilken teknik du väljer – bara du väljer en som passar och är praktisk för dig. Du kan till exempel utnyttja trådningvaxning eller pincetter. Det sistanämnda är mest populärt, vilket inte är så överraskande. När du valt teknik, gör dig av med hårstrån som växer utanför din perfekta ögonbrynslinje. Du kan också använda en ögonbrynstrimmer om du är i behov av bekväm trimning av brynen.

Perfekta ögonbryn: Viktiga sminkprodukter

Förutom att förse ögonbrynen med näring och verktyg som kan forma dem, behöver du också lite smink. Du kan till exempel välja en spoolie eller en ren mascarastav – dessa två är användbara om du vill fixa ögonbrynen. Du borde också utrusta dig med en vinklad borste som kan användas för att applicera sminkprodukter. Se till att borsten du köper är träffsäker och tunn. Makeup-artister rekommenderar Zoeva 317 eller den lite billigare men lika exakta Hakuro H85. Det är bra att kolla in hur de ser ut så att du kan hitta något liknande om du av något skäl inte kan köpa någon av dessa.

Perfekta ögonbryn: Ögonbrynskugga och pomada

Dessa två är perfekta sminkprodukter som är till för att förbättra ögonbrynen. De ger dig möjligheten att skapa olika effekter. Med båda produkterna kan du fylla i ögonbrynen genom att rita hår eller till och med markera valven. All färgkosmetika med en krämig textur är kända för att sitta kvar länge och de har kraftig stadga och är vattentäta vilket innebär att ditt snygga utseende håller sig på plats hela dagen lång. När du använder pomada på ögonbrynen – var försiktig och snäll. Snabba och korta rörelser med handen är bäst. Om du råkar använda för mycket produkt – ta en spoolie och kamma ut överskottet. På så sätt skapar du en snygg och subtil, naturlig och feminin look. Se till att ögonbrynen inte blir för skarpa – låt konturen smälta in med din hud.

Kom ihåg!

När du väljer färg på ögonbrynssmink, kolla om nyansen matchar färgen på ditt hår. Hur gör man det? Om ditt hår är mörkt, välj en nyans ljusare. Becksvart hår med svarta ögonbryn passar inte. En annan viktig sak när vi snackar instagram-ögonbryn är att du bör alltid markera botten på ögonbrynen med en concealer. Detta trick gör utseendet ljusare och lyfter ögonbrynen.

Perfekta ögonbryn: Effekter

Ögonbrynssmink innebär mer än vad man kanske tror. Förutom att förlänga livslängden på redan pålagt smink, formar och tämjer du också ögonbrynen ifall de är ostyriga. Och det finns en särskild kosmetika som utvecklats just för detta som kallas eyebrow setting gel. Den finns i två versioner: färgad och genomskinlig. När dina ögonbryn är tjocka, fylliga och starka, kan du välja en klar setting gel. Använd en spoolie, plocka upp lite gel med den och för den genom ögonbrynen. Du får en effekt av vackra, stylade och snygga ögonbryn.

Ännu mer naturliga ögonbryn

Naturliga utseenden är vad vi vill åt – det är dagens trend. Oavsett hur dina ögonbrynsvalv ser ut – fylligare eller inte – finns det alltid ett sätt att skapa naturliga ögonbryn på. Hur? Välj antingen en ögonbrynsskugga eller ögonbrynspenna. Med en naturlig och matt effekt låter ögonbrynsskugga dig fylla i glesa ögonbryn. Med pennan kan du sen accentuera botten av ögonbrynen och lägga till individuella hårstrån på valven. Kolla alltid om du använt för mycket produkt – använd i så fall en spoolie för att få bort överskott utan att förstöra ditt utseende. Se också till att början av dina ögonbryn inte är för skarp eller att den inte ser för tung ut. Svansen ska vara skarp och lite mörkare än motsatta kant.