Friska kvinnor i Sverige

#

Kryper Hårfästet Uppåt? Lär dig 2 Enkla Trick För Att Hantera Problemet

Trots att ett hårfäste som backar främst associeras med män i 50-årsåldern, påverkar detta problem även yngre människor, män som kvinnor. Det är tveklöst aningen chockerande att upptäcka att håret sakta rör sig upp för din panna. Finns det något man kan göra för att hindra detta? Ja visst! När du läst klart detta inlägg kommer du ha lärt dig två enkla idéer och metoder för att hålla hårfästet på plats.

Om du är trött på att skriva ”hur får man hårfästet att stanna” på Google och vill ha en faktisk lösning, fortsätt att läsa. Om en stund kommer du få reda på de bästa huskurerna och behandlingarna för att bekämpa problemet med ett hårfäste som kryper uppåt.

Vad är orsakerna till stigande hårfäste?

För att bekämpa din fiende måste du först lära känna denne. Vilka är orsakerna till att hårfästet stiger? Det finns givetvis flera faktorer som hindrar ditt hår från att hålla sig friskt och tjockt, och de vanligaste anledningar till att håret kryper uppåt inkluderar:

  • långvarig och kraftig stress
  • obalanserad diet
  • vitamin- och mineralbrist
  • färgbehandlingar
  • problem med sköldkörteln
  • genetik
  • manligt/kvinnligt mönster för håravfall

Hemmabehandlingar för stigande hårfäste

1. Conditioners/lotions för hårbotten och hårbottenmassage

Det tar bara två minuter om dagen att massera din hårbotten efter att du använt en lotion eller conditioner. Det är inte särskilt besvärligt, särskilt om du vill ha en tjock frisyr, visst? Det viktigaste med denna teknik är regelbundenhet. Du måste komma ihåg att använda en lotion/conditioner för hårbotten varje dag i minst 3 veckor i sträck. Försök att hitta en mild produkt som inte innehåller alkoholer, i alla fall till en början. Varför är detta viktigt? Helt enkelt för att alkohol kan utlösa allergiska reaktioner i hårbotten, vilket vi givetvis vill undvika. När det kommer till massagen kan du antingen använda dina fingrar eller skaffa ett massageverktyg för huvudet. Jag ska också nämna att vid regelbundet utförande hjälper denna behandling inte bara med ditt hårfäste utan kan även minska ditt håravfall generellt.

2. Balanserad diet och näringstillskott

Ibland när du tappar mer hår än du brukar så beror det på att din kropp försöker kommunicera att något är fel. Därför kan det vara en bra idé – om du märker att ditt hårfäste kryper uppåt – att ändra dina matvanor. Testa att berika din diet med livsmedel som är rika på järn, omega-3, A och E-vitaminer samt zink. Ät helt enkelt mer färska nötter, frukter, grönsaker och fisk. Du bör också ta vissa näringstillskott som höjer nivåerna av D-vitamin, järn, zink och magnesium i din kropp.

Om problemet med ditt hårfäste är genetiskt eller utlöst av någon sjukdom (exempelvis hypotyreos) så är hemmabehandlingen givetvis inte lika effektiv som när problemet orsakats av svaga hårsäckar. I detta fall är det bättre att besöka en specialist, exempelvis en trikolog eller endokrinolog. Vid besöket undersöks du av specialisten och får rätt läkemedel utskrivet. Om ditt stigande hårfäste däremot inte beror på en sjukdom, bör de två ovannämnda hemmabehandlingarna kunna hjälpa dig med att förebygga överdrivet håravfall.