Friska kvinnor i Sverige

#

En Guidebok Av En Makeup Artist. Hur Matchar Man Foundation Till En Viss Hudtyp?

Många kvinnor söker svar på frågan om vilken foundation man ska välja. Hållbarhet, färgmatchning och ytterligare egenskaper är av stor betydelse. Tveka inte om det finns en perfekt foundation, bara välj den som passar din hud perfekt!

Det kan ersättas med BB-kräm, men den har egentligen inte så bra täckning och många egenskaper som är karakteristiska för foundation. Detta är den viktigaste sminkkosmetikan, utan den, även med den vackraste ögon- och läppsminkningen, kommer det att saknas något. Det utmynnar hudton och konsistens, maskerar brister, minskar utseendet på rynkor och missfärgning, och till och med ger ljus och ger det en vacker och hälsosam glöd. Nyckeln till framgång är att göra rätt val.

En felaktigt vald foundation kommer att fungera motsatt mot vad den borde. För ljus eller för mörk, att separera på huden, betonar de fina linjerna kommer att visa alla ofullkomligheter i stället för att dölja dem. Det kan göra någon äldre och förstöra hela sminkverkan. Det är värt att veta hur man väljer foundation efter typen av hud och dess naturliga färg.

HUR VÄLJER MAN EN FOUNDATION?

Det är inte en svår uppgift, även trots ett så stort utbud av produkter i apotek. De flesta kosmetika på butikshyllor har mycket liknande egenskaper, och skiljer sig endast i form av förpackning och pris. Det är värt att veta vad man ska söka efter när man letar efter den perfekta produkten själv. Det finns bara två steg som stoppar dig från att välja rätt foundation.

1. Välj foundationens färg

Innan du börjar välja en foundation, ange tonen på din hud. En till synes lätt uppgift orsakar många kvinnor mycket problem. Hudtonen är viktig. Vet du vad din hud är? Varm eller kall? Om du aldrig har tänkt på det, gör ett enkelt test. Lägg ett vitt papper bredvid ditt ansikte och avgör hur din hud ser ut i dagsljus. Om den har en blåaktig eller rosa nyans – har den en kall ton. Om den är mer gyllene eller gulaktiga – har den en varm ton. Vad ger det oss för information?

En foundation för en hudfärg med svarta undertoner ska blandas med en antydan av rosa, medan den är varm, med en touch av guldbrun eller gul.

Genom att matcha foundation till tonen i din hud är hälften av jobbet gjort. Kom ihåg att foundations kan vara mörkare eller ljusare. Och här är tyvärr ingen klar regel vilken foundation man ska välja. Många kvinnor tenderar att välja produkten nästan slumpmässigt, med hjälp av de tillgängliga proverna i apoteket. Den ideala grunden ska vara osynlig på huden och blanda sig med den.

ANMÄRKNING: Att testa grundfärgen på handleden eller på baksidan av handen är fel metod. Hudfärgen här skiljer sig väsentligt från hudfärgen.

Det är bäst att sprida sig från din käklinje till nacken, en del av de nyanser som vi tycker kan vara lämpliga. Varför på denna plats? Eftersom en välvald foundation inte kan ”skära av” nacken och borde matcha hudfärgen med huden under käken. Att testa tre valda nyanser hjälper dig att välja den som är minst annorlunda än den naturliga hudtonen.

2. Matcha foundation till hudtypen

Ett helt separat problem är att matcha foundation för dina hudbehov. Vilken foundation bör väljas så att den inte skiljer sig på huden, eller betonar torra hudfläckar, men ställer huden på sig medan du bär på sminken? Det är värt att följa hudtypen, vilket bör identifieras exakt i första hand. Hur bestämmer man om an har en torr, oljig eller kombinerade hudfärg? All användbar information finns online.

• Vilken foundation är lämplig för torr hud?

Bäst blir det med vitamin E, som har antioxidantegenskaper och fuktgivande ämnen. Foundation för torr hud berikas ofta med hyaluronsyra eller oljor som förhindrar förlust av fukt. Det som räknas är inte bara produktens sammansättning utan även dess konsistens. Torr hud kommer att bli bekvämare med lätta screeds som enkelt sprids, absorberas väl och inte belastar huden.

Vilken foundation är lämplig för fet hud?

I fallet med fet hud är situationen helt motsatt. Produkten ska vara vattenbaserad men innehåller silikonpartiklar så att den inte rinner ner i ansiktet. Den bästa foundationen för fet hud kommer att ha mattifieringsegenskaper. Detta är möjligt tack vare substanser som absorberar överskott av talg samt växtbaserade extrakt (salvia eller te) som smalar porerna och rengör huden.

• Vilken grund är lämplig för kombinationshud?

Det kan vara ett problem att välja en foundation som fungerar bra för kombinationshud. Problemet är både oljigt i T-zonen och övertorkning i andra delar. Det är värt att välja de så kallade ”intelligenta” foundationerna, som innehåller fuktgivande ämnen och samtidigt har antibakteriella egenskaper och lindrar irritationer. Till exempel fungerar produkter med snigelslimextrakt, bra.

• Vilken foundation är lämplig för mogen hud?

Det finns fler och fler foundations på den kosmetiska marknaden som minimerar utseendet på rynkor och ger anti-aging egenskaper. Som regel är de lite dyrare, eftersom de behöver fuktas väl (mogen hud har problem med rätt hydratiseringsgrad), men fungerar också som en mild lyftbehandling – dra försiktigt på huden. Det är avgörande att foundation matchar hudfärgen felfritt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *