Friska kvinnor i Sverige

#

Dessa Misstag Borde Inte Göras. Henna Hårfärgning

Färgande av hår med henna, är precis som vanlig hårfärgning, erkänt som mycket populärt. Henna är inte bara ett 100% naturligt färgämne utan ger också naturliga effekter. Men det är inte enkelt att byta hårfärg på grund av henna. Fortsätt läsa artikeln för att ta reda på vilka misstag du borde hålla dig borta från när du applicerar henna för att få den hårfärg du vill ha.

1. Du analyserar inte kompositionen

Detta är det vanligaste misstaget som görs när du applicerar henna. Biverkningarna? Du applicerar ofta knockoffs eller henna av mycket dålig kvalitet som skadar hårstrån och irriterar hårbotten. Vad som är värre är när den slutliga effekten av hårfärgningen är helt annorlunda än den som sökes och beskrivs på förpackningen. Om du inte läser listan över ingredienser är det också mycket möjligt att du inte läser bruksanvisningen heller. Tja, varför skulle du behöva slösa tid på att läsa instruktionerna om du redan har hört hur man gör det, eller sett en artikel som ägnas åt detta ämne på internet. Tyvärr kan en sådan strategi vara katastrofal eftersom inte varje tips som tagits från internet eller dina vänners råd kommer att fungera på ditt hår lika bra.

2. Henna färgar alla typer av hår lika

Det är inte sant. Effekten av färgning beror på: färg och typ av hår, vård som ges till håret innan du applicerar henna, typ av henna, tiden du låter henna sitta på håret, hur du förberedde henna för proceduren, efterfärgning av hårvård och din organisms tillstånd.

3. Otillräcklig hennaberedning

Detta kan orsakas antingen av brist på eller förvirrande skriftliga instruktioner. Du måste inse att det finns några sätt som Henna kan förberedas i. Om du till exempel täcker den här naturliga färgen med kokande vatten kan du inte förvänta dig att få bra effekter. Om du lägger till för mycket vatten kommer inte blandningen att färga håret alls; i stället kommer det att tynga ner håret utan att påverka det. Kan du upptäcka klumpar i din Henna-blandning? Det är dåligt också.

4. För lite henna används i jämförelse med hårlängd och tjocklek

Att använda för lite färgmedel gör det omöjligt att belägga håret på rätt sätt. Om du är nybörjare, var inte rädd att applicera mycket henna. Det är trots allt bättre att använda lite mer av detta naturliga färgämne och få mer intensiv färg än att ha problem med att märka några förändringar i ditt hårutseende. Efter att ha genomgått några behandlingar lär du dig hur mycket Henna ditt hår behöver.

5. Du är inte flitig nog

I grund och botten kommer varken sömlös färg eller intensiv skugga att kunna erhållas om du inte täcker allt hår med henna jämnt. Som det är lätt att gissa, kommer den slutliga effekten att vara långt ifrån avsedd när du applicerar mer henna på några hårstrån och lämnar de övriga som är obelagda med färgämnet. Dessutom kommer färgen du letade efter definitivt att skilja sig från den som just har dykt upp på dina hårstrån. Hur gör man det på rätt sätt? Börja applicera henna från rötterna, så från pannan och vid avskiljningen. Fortsätt sedan applicera färgämnet bakom öronområdet, nära hårbotten och slutligen belägg topparna.

6. Du lät henna sitta antingen för länge eller för kort

Det är värt att inse att henna kan orsaka uttorkning av hår och hårbottenirritation om den lämnas för länge. Naturligtvis blir den slutliga färgningseffekten också helt annorlunda, definitivt värre. Liknande resultat kommer att levereras om du låter färgämnet sitta för kort. I grund och botten bör man hålla tricket när man håller henna på håret i en timme. Men om det här är första gången du använder henna, föreslås det att du låter det sitta 30 minuter. En halvtimme ska räcka för att få rätt färg utan att försvaga ditt hår. Naturligtvis, om du håller henna på håret i 30 minuter, får du inte tillfredsställande effekter, förläng den här tiden och kom ihåg att observera hur ditt hår reagerar på denna behandling.

7. Tillägg Henna

Det finns flera extra ämnen som kan finnas i Henna. Några av dem intensifierar eller försvagar den slutliga effekten. Kortfattat kan tillägget förlänga livslängden för effekter, ändra hårfärg eller förbättra tillståndet för hårstrån. Det är också värt att inse att extra ingredienser kan bidra till att tvätta pigmentet så hårets färg kommer att förändras med varje shamponering. Dessutom kan hårbotten vara irriterad. Därför, innan du applicerar henna på ditt hår, kör först ett patchprov.

8. Du skyddar inte huden mot färgning

Faktum är att Henna fläckar och märkena som lämnas är verkligen svåra att ta bort. De mest benägna ställena att färglägga är: panna, öron, nacke och naglar. Därför, om du vill hålla dig borta från fläckar, täck kroppsdelarna med en kräm, olja eller vaselin. Sätt också på gummihandskar för att hålla händerna rena.

9. Felaktig hårsköljning före färgningen

Sebum, kosmetiska rester, mjäll och andra föroreningar kan hindra korrekt henna-applicering och utseendet på den efterkollade färgen. Helt enkelt penetrerar henna rent hår bättre och enklare. Därför, innan du lägger henna på håret, se till att hårstråna är rena, torra och avskalade. Tack vare alla dessa blir den slutliga effekten bättre och mer hållbar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *