Friska kvinnor i Sverige

#

5 minuters sminkning! Hur sminkar man sig när man är sen?

Morgnar tenderar att vara jobbiga. Att leva i en konstant rush gör det svårt för dig att ägna några minuter till att applicera en perfekt makeup. Upptäck hur man gör det på 5 minuter för att se felfri och vacker ut oavsett hur mycket tid du har.

Män kommer förmodligen inte förstå det, men fantastiskt utseende kräver engagemang och… tid. Det tar ungefär en timme för makeup artister att göra en full sminkning. Hur får man en timme per dag för smink i ett så upptaget liv? Det finns inget behov av det eftersom vi inte behöver ha en full makeup varje dag.

För sömntutorna, som ofta är uppe för sent, är snabba lösningar ett måste. Varje kvinna tillbringar 15-25 minuter på morgonvård och smink. Vad ska vi göra när vi bara har några minuter tillgängliga? Det kommer alltid att finnas några lösningar.

Kan du applicera makeup på bara 5 minuter?

Ja självklart. Du behöver bara minimera antalet använda kosmetika och följa sminktekniker som inte kräver koncentration och mycket exakt effekt. Perfekt eyeliner, samt ansiktskonturering, är inte ett alternativ i det här fallet. Den här snabba makeupen handlar om att dölja tecken på trötthet, ge huden en fin, solid färg och subtilt betona skönheten, utan några lager fulltäckande foundation eller massor av ögonskuggor.

5-minuters makeup – inte för alla

Tyvärr är snabb 5 minuters makeup en lösning som inte är för alla. Huvuddelen är att du inte kan täcka alla brister och visuellt smala ditt ansikte inom några minuter. Därför fungerar alla följande tips särskilt för personer med inte särskilt problematisk hud – ingen akne, inga mörka ögonskuggor, inga väskor under ögonen, ingen otålig missfärgning.

Hur gör man en makeup på 5 minuter?

Du behöver följande kosmetika:

  • en lätt foundation eller en BB-kräm,
  • ett mineral-, ris- eller bambupulver,
  • en känslig blusher mot kinderna,
  • en volumiserande mascara,
  • ett läppstift i en neutral nyans.

5-minuters makeup har sina egna regler. Det finns inte mycket tid här, så vi behöver inte alls en uppsättning borstar. Vi kommer med framgång att göra det med våra fingertoppar eller en praktisk skönhetsblender. Här är de fem viktigaste stegen i daglig makeup.

1 minut – tillämpa foundation

Även om du inte har tid, ge inte upp på foundation. Välj en lättviktig med försiktiga ingredienser eller byt ut den mot din favorit BB-kräm. Applicera det på ditt ansikte och klappa dina fingertoppar eller använd sminksvampen. Några snabba rörelser och din hudfärg kommer att ha en likformig färg, små brister kommer att maskeras och ansiktet blir mer levande.

2 minuter – Applicera pulvret

Ett pulver är ett kosmetiskt material som inte borde saknas. Mineral-, bambu- eller risversionen är väldigt lätt, så det kommer inte att skapa de kakaffekten. Ta lite pulver med den medföljande puffen eller en fluffig pensel för att fixa foundation och matta eller lätta på huden (det beror på vilket ansiktspulver du väljer).

3 minuter – lägg till lite rodnad

Slät och enhetlig hud kan tyckas platt. Tyvärr kommer makeup på 5 minuter med begränsningar – det finns ingen tid för konturering eller strobning. Men i det här fallet kan en blusher vara livräddare. Förbättra dina kinder med en blusher i din favoritskugga som matchar din hudfärg (coola och känsliga toner fungerar bäst). Förresten kan du också applicera det på ögonlocken; På så sätt kommer det att ersätta ögonskuggan. På det här sättet kommer du att föryngra och uppfriska ditt ansikte, vilket ger en lite hälsosam färg.

4 minuter – täck dina ögonfransar

Mascara är den kosmetika som betonar skönhet mest. Använd den som kraftigt förlänger och tjockar ögonfransar, för om de är fulla av volym, kommer dina ögon att ge intrycket att de är större och öppna. När du gör 5-minuters smink behöver du inget annat än mascara.

5 minuter – betona dina läppar

Tillägna de sista sekunderna till dina läppar. Se till att ge dem näring och lägg till färg. När du inte har mycket tid på morgonen, välj bara läppstift med neutrala, känsliga färger. Då behöver du inte oroa dig för att applicera den exakt och skissera läppformen. För att undvika att använda för mycket läppstift, som kan samlas i hörnen av dina läppar, applicera den med fingertoppen till mitten av läppen och gnugga det försiktigt mot hörnen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *