Friska kvinnor i Sverige

#

 Så här får du mjuka ben – mina bästa tips om hur du enkelt tar bort oönskat hår

Alla har sett dem, de silkeslena benen som många drömmer om att ha. För vissa är det bara en fråga om att ordna det dagliga skötselrutiner, för andra krävs lite extra – det är då man börjar leka med de olika sätten att ta bort det oönskade hår som kan täcka upp benen. För att hjälpa dig på vägen har jag samlat lite tips och råd om hur du ska gå tillväga för att få mjuka ben – ta en titt nedan för att se om något skulle passa dina behov!

Kemisk hårborttagning

Kemisk hårborttagning är en av de mest effektiva sätten att ta bort oönskat hår och till och med förhindra att det återkommer över en längre tidsperiod. Material som används för att fullborda proceduren innehåller vanligtvis föreningar som känd som fenol och salicylsyra. Processen är extremt outhärdig och även om du genomgår den hemma bör du använda en del skyddande åtgärder för att undvika att skada dig själv. Beroende på typen av hår och hårbotten kan du se en permanent hårförlust efter bara två till tre behandlingar, men det kan å andra sidan ta upp till 10 behandlingar för att få resultat. Kemisk hårborttagning är också en av de billigaste metoderna om du räknar det totala priset per gång.

Vaxning

Vaxning är den mest effektiva metoden för vissa typer av människor och det är dessutom ett väldigt enkelt sätt att ta bort oönskat hår. Här används ofta ett vax som måste smältas innan det appliceras på det område som ska behandlas och sedan tas bort när det har hunnit svalna. De flesta vaxningar tar mellan 15-30 minuter att genomföra, men det kan ta längre tid om du har stora områden som ska täckas. Alla vaxningar är inte skrämmande, men det finns också andra förfaranden som kan vara olidliga, särskilt för de som är försiktiga med smärta. Det är också viktigt att använda rätt typ av vax för att säkerställa att du får det bästa resultatet eftersom olika typer av vaxningar kan göra olika saker för olika hårtyp.

Suging

Suging är ett enkelt sätt att ta bort oönskat hår och det är den mest effektiva metoden om du bara har en eller två ställen som du vill ta bort håret på. Processen går ut på att du använder en sugkopp och ett sugsug till att dra upp och bort oönskat hår. Det finns olika storlekar på sugsug och var och en har sitt eget syfte. Det som är bra med detta sätt är att det går mycket snabbt, men det finns några nackdelar som att det inte kan ta bort hår med samma noggrannhet som vaxning eller kemisk hårborttagning. Dessutom så är det inte så effektivt som vid andra metoder, det tar helt enkelt längre tid.

Elektrolys

Elektrolys är en annan typ av hårborttagning där hår follicles stöts med hög frekvens ström, vilket förhindrar att håret kommer tillbaka. Processen kan ta ganska lång tid att göra om det är ett stort område, vilket gör det bättre lämpligt för att ta bort hår på små områden. Elektrolys kräver tålamod, men det är ett av de mer effektiva sätten att ta bort hår då det drar upp hårstråna från rot till topp och är väldigt snabbt. Den orsakar också minimal till inga skador på huden, så du får mjuka ben med minimalt med stress.

Laserhårborttagning

Laserhårborttagning är en av de mest populära metoderna att ta bort oönskat hår på benen. Det är den snabbaste och enklaste metoden som till och med kan ta bort håret permanent om det används rätt. Tänk bara på att du kanske måste upprepade sessioner för att få det bästa resultatet. Användning av laser gör att du får jämna, mjuka ben och det ger dig också ett permanent resultat efter bara ett par sessioner. Laserhårborttagning kan vara ganska dyrt, men det är det värt om du vill ha en permanent lösning för ditt oönskade hår.

Blekning

Blekning är en mycket enkel process som går ut på att använda ett speciellt blekningsmedel som är särskilt designat för att ta bort oönskat hår. Det är en av de mest skonsamma metoderna och det finns faktiskt ett flertal blekningsmedel som är helt naturliga och som inte innehåller starka kemikalier eller skadliga ingredienser. Fördelen med denna metod är att det är helt säkert att använda, men det tar längre tid att få resultatet. Det är den perfekta metoden om du inte är så bekväm med att använda andra metoder eller bara vill att det ska ta längre tid. Å andra sidan tar blekning lite tid att få resultatet, så om du är i brådskan rekommenderar jag att du använder en annan metod.

Rakhyvel, Rakkräm & Skrubb

Ranyrning är en pågående metod som har använts i århundraden för att ta bort oönskat hår. Fördelen med att använda en rakhyvel är att det är det snabbaste sättet att ta bort håret och det har en tendens att vara en