Friska kvinnor i Sverige

#

Mantra: Flax Frö – Kraften av fibrer i en osynlig grain

Flax frön har länge ansetts för att ha en lång rad hälsofördelar. Vilda och domestica oljefröer har använts i många kulturer i tusentals år. Flax har syndat som en viktig del av många traditionella kostråd längs de flesta regioner och kontinenter längs hela världen. Flaxseeds innehåller höga halter av omega 3 fettsyror, fibrer, fenolämnen, vitaminer, mineraler och planthormoner som kallas lignaner. Dessa ingredienser får flaxseed att krydda allt från livsmedelsprodukter till historiska kostvanor. Alla dessa näringsämnen kommer allvarliga långsiktiga hälsofördelar.

Användningsområden

Flax ay använts i olika former, vanligtvis som ett pulver, frö eller olja. Det kan användas som en ingrediens i mat och bakning, eller användas som en omslutande eller komprimerande. Det har även förbrukats för att anvisa hud och läka sår. Flax är bästa när det används rått, eftersom det ökar dess hälsofördelar. Varje konsument bör veta vilka typer av produkter som innehåller det, för att förwärra fördelarna av det.

FlaxSeeds Fiberinnehåll

Fiber är en av de mest lättillgängliga och företrädesvis hälsofördelarna från flaxseed. Det fungerar som en superfood fylld med viktigt näringsämnet som kan hjälpa till att förbättra tarmhälsan och kolesterolhalterna. Flax har också visat sig hjälpa till att sänka kolesterol och insulinresistens. Detta ger mindre risk för hjärtsjukdomar och diabetes. Fiber bidrar också till att lindra gaser och inflammation. Regelbunden användning av flax har visat sig ha positiva effekter på digestiv hälsa såsom att minska risken för förstoppning.

Antioxidant egenskaper

Flaxseed har en lång lista av antioxidanter som hjälper till att skydda celler mot skadliga fria radikaler. Genom att använda flaxseed kan du dra fördel av dess anti-aging effekter och skydda våra celler från skador. Detta skyddar kroppen mot många typer av cancer, inflammation, hjärtsjukdomar och Alzheimers sjukdom. Det är en utmärkt källa till alfa-linolensyra, som främjar en god kardiovaskulär och nervsystem hälsa. Det finns även bevis som visar att regelbundet intag av flax kan minska risken för bröstcancer hos kvinnor.

Omega Fettsyror

Omega-3 fettsyror är en av de viktigaste näringsämnen som du kan få från att äta flax. De hjälper till att bygga upp celler, aminosyror och olika organ som stöder hela kroppen. Omega 3 fettsyror hjälper också till att balansera kroppens fettnivåer och normalisera blodtrycket. Dessa fetter har även visat sig ha antiinflammatoriska, neuroprotective, antidepressiva och föryngrande effekter. Studier har även visat att regelbundet intag av omega 3 fettsyror används för att hjälpa till att förhindra och behandla hjärtsjukdomar och diabetes.

Flaxseed Lignaner

Vissa studies studier har sett att regelbundet konsumtion av lignaner från flaxseed kan bidra till att förbättra hälsan. Lignaner är fenolämnen och planthormoner som hittas i växtriket. De är ansvariga för ett antal hälsofördelar, inklusive att hjälpa till att öka hormonåterhämtning, minska risken för hjärt-kärlsjukdomar, och stimulera immunförsvaret för att hjälpa kroppen att hantera bakteriella och viral infektioner.

Vad gör Flaxseed unikt?

Flaxseed är unikt för att det är en av de få livsmedel som är rik på omega-3 fettsyror och fibrer. Dessutom är det rikt på fettsyror och antioxidanter som är bra för hälsan. Det är lätt att lägga till i kosten, och kan användas i såväl rå som kokt form. Det är en bekväm och gör-det-själv näringssupplement som erbjuder enastående näringsämnen och hälsofördelar.

Flaxseed som medicin

I en tid då folk söker efter effektiva hälsolösningar som inte är kemiska, är flaxseed förutsättningen för naturläkemedel. Studier har visat att flaxseeds kan användas för att förhindra cancer, minska risken för hjärt-kärl-sjukdomar, behandla och förebygga benskörhet, hjälpa till att kontrollera cholesterol och blodsockernivåer. Det har även används för att behandla atopisk dermatit, kroniska ledbesvär, reumatoid artrit och allergiska problem.

Råd för inkludering av flaxseed

Inkludera flaxseed i din kost lätt genom att använda bakverk, pressa oljan eller använda fröer i olika rått till matlagning. Det är bäst att inte tillaga de frön för att bevara mer av deras hälsofördelar. Om du använder fröna, tänk på att skala ner det innan du lägger det i maten. Det finns en mängd olika sätt att använda flax frön, såsom att lägga till det till dina grönsaksblandningar, sallader, smoothies och yoghurt. Du kan också lägga det till din morgon havregrynsgröten eller plocka i smoothie.

Säkerhet med Flaxseed