Friska kvinnor i Sverige

#

Kosmetika från Köket: 5 Naturliga Produkter med Fantastiska Skönhetsfördelar

Tror du att skönhetsaffären är det enda stället där du kan skaffa kosmetika? Fel. De bästa naturliga skönhetsprodukterna finns i ditt kök! Kolla in vilka livsmedel som du kan använda för att förhöja ditt utseende, och vilka fördelar du kan förvänta dig.

Har du planerat en liten skönhetsbehandling hemma men fått slut på dina favoritprodukter? Har du ingen tid till att shoppa eller vänta på leveranser? Oroa dig inte!

Använd produkter i ditt kök: livsmedel som är till för att ätas men har visat sig ge fantastiska skönhetsfördelar.

TOPP 5 LIVSMEDEL MED FANTASTISKA SKÖNHETSFÖRDELAR

Olivolja

Oljor har tagit skönhetsindustrin med storm. Detta är bra eftersom dessa är underbara naturliga kosmetikaprodukter. Du behöver inte dyra, exklusiva oljor. Den vanligaste oljan som vi alla har i köket räcker väl. Jag snackar om kallpressad olivolja.

Vilka är skönhetsfördelarna med olivolja? För det första är det en rik källa på fettsyror, vitamin E och squalane. Tack vare dessa näringsämnen kan oljan ge dig ett ungt utseende. Den skyddar mot torrhet, adderar elasticitet och lenhet och ger en härlig glans – både till hud och hår.

Honung

Detta är en annan anmärkningsvärd artikel i köket. Naturlig honung är en söt och klibbig produkt som visat sig fungera som en fantastisk återfuktare. Den fångar vattenmolekylerna och låser inn dem inuti hud och hår, vilket garanterar lenhet, elasticitet och hälsa. Det är en god idé att blanda honung med oljor när du använder DIY-metoder. En socker-och-honungs-skrubb är fantastiskt till läpparna (om du kan hålla dig ifrån att äta det).

Mjölk & yoghurt

Du kan också använda mejeriprodukter i badrummet eftersom dessa är rika källor på proteiner som är viktiga för hud- och hårhälsa. Det finns ett skäl till att Kleopatra badade i mjölk. Det var hemligheten bakom hennes unga och vackra utseende.

Mjölk är bra i bad eller för att skölja ur håret medan yoghurt fungerar som en bra komponent i dina DIY-inpackningar för ansikte, händer, fötter eller hår. Dessa produkter är värdefulla eftersom de har förstärkande och reparerande effekter, samtidigt som de lindrar. De lindrar irritationer, till exempel efter att du solat för länge. Mjölk och yoghurt fungerar dessutom mjukgörande på hårdnad hud också.

Ägg

Skönhetsprodukter från köket är livsmedel som är rika på ingredienser som hjälper hår och hud. Ovannämnda proteiner är sådana produkter. Ägg (äggula för att vara mer specifik) är fullt med proteiner också. Därför är äggbaserade inpackningar en populär behandling för skadat hår, och ägg blir allt vanligare i schampon. En hemmagjord ägg-inpackning är en fantastisk enhancer som stärker förstört hår, minskar håravfall och slitage och förtjockar samt adderar volym. Man kan prova att blanda det med oljor till exempel.

Avokado

Listan över bästa kosmetikaprodukter från köket måste inkludera avokado – en frukt med den högsta mängden EFA:s, eller essentiella fettsyror, och vitaminer (den kallas oljan med sju vitaminer). En mogen avokado är fantastiskt på din smörgås men också en bra bas för hår- eller ansiktsinpackningar.

Vilken effekt har det på huden? Avokado är intensivt näringsgivande, adderar elasticitet, jämnhet och garanterar långvarig återfuktning. Håret då? Avokadon fungerar liknande på håret och ger elasticitet, lenhet, mjukhet och glans. Avokado förhindrar att du förlorar fukt och skyddar mot skadliga faktorer som föroreningar.