Friska kvinnor i Sverige

#

Hur gör man tänderna vita som snö hemma? 4 idiotsäkra metoder

Drömmer du om vita och friska tänder? Det är väldigt vanligt. En perfekt uppsättning tänder förbättrar vårt utseende rejält. Nu för tiden vänder vi oss ofta till dyra behandlingar för att få våra gula tänder vitare och glömmer hur potenta huskurer faktiskt kan vara. Lär dig fyra produkter som hjälper dig att få ett vitare leende utan att lämna hemmet.

Vad är orsaken till gula tänder?

Till en början måste jag nämna att perfekta, vita tänder inte existerar naturligt. Våra ben, som tänderna faktiskt tillhör, är lite gulaktiga rent naturligt. Men dåliga kostvanor, rökning eller för mycket kaffe bidrar till mörkare tänder. Vilka andra faktorer har påverkan på tändernas färg? Huvudorsaken som bestämmer vår nyans på tänderna är faktiskt generna. Sist men inte minst – läkemedel samt dålig hygien har också dålig inverkan på vår tandfärg.

Hur gör man tänderna vita med huskurer?

Först och främst måste du vara noga med hur du tar hand om dina tänder. Borstar du dem efter varje måltid? Om du inte gör det, prova att i alla fall rengöra tänderna efter att du druckit kaffe. Kaffe är nämligen känt för att orsaka missfärgning på emaljen. Håll dig borta från färgad och kolsyrad dryck som också bidrar till att försämra emaljens tillstånd. När du undviker saker som förstör dina tänder kan du ta steget att göra tänderna vitare. Vad ska man använda?

  1. Gurkmeja – en asiatisk krydda som har flera hälsofördelar. En av dem hanterar gula tänder och det är busenkelt att använda gurkmeja för tandblekning – lägg en liten mängd gurkmeja på din tandborste och borsta tänderna som vanligt. Du kan till och med göra din egen tandkräm av gurkmeja. Hur gör man detta? Kombinera följande ingredienser: 1 sked gurkmeja i pulverform, 1 sked kokosolja och 2 droppar mintolja.
  2. Oil pulling, detta är en tandblekningsmetod från ayurveda och ett antikt, hinduistiskt sätt att skölja tänderna med en naturlig olja. Oljorna som sägs hjälpa dig att återställa den vitaktiga färgen på tänderna är solrosolja, kokosolja, rapsolja, linfröolja och sesamolja.
  3. Bakpulver – detta är en substans som kan användas för flera saker och en av dess användningsområden är just tandblekning. Bakpulver kan ta bort plack som byggts upp och bleka tänderna. Men du bör vara försiktig med bakpulver eftersom överdriven användning kan förstöra emaljen ganska illa.
  4. Frukt – de innehåller flera värdefulla egenskaper, bland annat tandblekning. Hur använder man frukt för att förbättra tändernas utseende? Prova att skölja tänderna med citronsaft och vatten. Och nästa gång du äter en banan, släng inte skalet utan gnugga det mot tänderna för att få vitare tänder.