Friska kvinnor i Sverige

#

Fördelarna med BB-kräm. Varför ska man använda det?

Har du hört om BB-kräm i teorin men är inte övertygad och tänker fortfarande att dessa inte lyckas ersätta foundation? Här kommer 5 skäl till att du borde byta ut din foundation mot en BB-kräm. Vissa av dess egenskaper kommer säkert att överraska dig!

BB-kräm (beauty balm eller blemish balm) tog skönhetsindustrin med storm för ett par år sen och krämen tillhör fortfarande de populäraste kosmetikaprodukterna. Dess största fördel är att den kombinerar egenskaperna i foundation och en ansiktskräm. Men detta är en förenkling, så låt oss utforska det hela. Här kommer 5 skäl till varför BB-kräm är bättre att använda än en vanlig foundation.

Varför ska man använda en BB-kräm?

1. Ingen torrhet eftersom den återfuktar

Anledningen till att så många har problem med foundation är att det orsakar torrhet. Många använder foundation för att täcka brister och fläckar i huden och jämna ut färgen, inte för att konditionera huden. Därför är det lätt hänt att foundation orsakar spänd och torr hud. BB-kräm ger samma effekt som en vanlig ansiktskräm, vilket innebär att du undviker torrhet. Det viktiga med denna produkt är att den kan förbättra fukthalten i huden, vilket gör den till en fantastisk ansiktsprodukt.

2. Den är lätt och ger en mer naturlig effekt.

En stor fördel med BB-kräm är faktumet att den är delikat. Detta betyder inte bara att den är snäll mot huden, utan ger också en väldigt delikat effekt. Denna naturliga effekt uppskattas särskilt av människor som aldrig får till en snygg look med foundation. Faktumet att BB-kräm är väldigt lätt gör det till ett väldigt naturligt smink och ger dig ett vackert ansikte utan maskering. Därför fungerar sminkning med BB-kräm bättre för unga människor eftersom subtila effekter och inga överdrivna förändringar i utseendet är viktigt för denna målgrupp.

3. Den fungerar som foundation: kamouflerar och gör huden len.

Om du oroar dig över att BB-kräm inte kommer fungera lika bra för dig som foundation, är det bara att prova. Sanningen är att en BB-kräm av hög kvalitet gör precis allt som foundation också gör, så den kamouflerar brister, gör ansiktet snyggare och huden blir len. Om din hud inte har flera större förändringar så är BB-kräm allt du behöver. Men om du har tydlig akne som du vill dölja borde du först använda en concealer, och sen en BB-kräm.

4. Den konditionerar och skyddar huden när du bär smink.

Det som skiljer BB-kräm från foundation är att den konditionerar huden. Ingen foundation har samma förmåga att vårda huden så effektivt som BB-kräm. Varför? Eftersom det är bara BB-kräm som kombinerar egenskaperna i en ansiktskräm med foundation. Därför behöver du heller inte använda en återfuktare bas före sminking längre. BB-krämen förenklar sminkningen men gör också huden perfekt återfuktad, full med näring och fri från irritationer. När det gäller människor med känslig hud är detta ett stort plus.

5. Den är multifunktionell och passar alla hudtyper.

Den stora fördelen med BB-krämer är att de är multifunktionella produkter. Problemet med foundation är att du måste matcha den med din hudtyp och dina behov. När det kommer till BB-kräm undviker du detta problem eftersom den fungerar på alla hudtyper. De flesta tillgängliga BB-krämerna har liknande egenskaper (len hud, täcker fläckar, tar han om hudens fukthalt och skyddar mot yttre faktorer) så valet av specifik produkt hänger på dig, din budget, dina behov och kunskap om varumärkena.