Friska kvinnor i Sverige

#

Bästa Huskurerna för Vitare Naglar

Gula fläckar på naglarna orsakas ofta av nagellack men kan också signalera en sjukdom (vilket ofta kommer med andra symtom också). Om du letar efter naturliga sätt att bleka dina naglar på, tro mig – huskurer fungerar fantastiskt! Kolla in de bästa behandlingarna för fläckfria, snygga naglar.

Varför är mina naglar gula?

De vanligaste orsakerna till gula naglar:

  • man glömmer att använda en bas innan nagellack
  • läkemedel (antibiotika speciellt)
  • hypervitaminosis
  • rökning
  • hepatit
  • psoriasis
  • svamp

Huskurer för att bleka gula naglar

Citronsaft för vitare naglar

Citronsaft är känt för sin blekande effekt. Det innehåller enzymer som bleker naglar och hud (om du har problem med mörka fläckar på ansiktet, använd det i din ansiktsmask). Vid nagelvård, gnugga en citronskiva mot nagelplattan eller blötlägg naglarna i citronsaft (gnugga in det med en borste för bättre effekt). Tvätta händerna efter några minuter och använd en kräm (kräm för ytterhud är perfekt).

Bakpulver för vitare naglar

Visste du att bakpulver är ett briljant blekningsmedel? Våra äldre generationer älskade de både i hemmet och i skönhetssyften. Det hjälper att bleka tänderna, exfolierar döda hudceller och konditionerar naglarna. Hur använder man det på naglarna?

Detta är väldigt enkelt: du behöver bara blanda en sked olivolja, arganolja eller mandelolja med citronsaft och bakpulver (välj en mängd som ger dig en slags pasta) och gnugga in blandningen i naglarna. Låt det sitta i 10 minuter och skölj väl.

Vinäger för vitare naglar

Precis som citron innehåller även vinäger blekande substanser, mest syror. Dessutom bekämpar det svamp och bakterier och höjer naglarnas utväxt och minskar fläckar.

Den vinägerbaserade behandlingen är lika enkel som den förra: blanda vinäger med varmt vatten: använd samma mängd, till exempel 50ml vinäger och 50ml vatten; se till att det är tillräckligt med produkt för att blötlägga naglarna.

Låt naglarna blötas i 15-20 minuter och torka dem sen. Du behöver inte skölja dem med vatten men du kan använda en handlotion eller kräm.