Friska kvinnor i Sverige

#

Hårtvätt utan schampo. Vad ska du använda som ersättare?

Naturlighet har blivit populärt inom daglig vård. Vi kämpar för konvertering av syntetisk kosmetika till sina alternativ med en ekologisk och hälsosam komposition. Vad kan du använda för att tvätta håret istället för ett schampo? Upptäck 8 alternativa lösningar. Vissa kan överraska dig!

Att hitta ett schampo som inte har svåra tvättmedel och irriterande är en svår uppgift. Särskilt när vi borde matcha det med vårt hårs skick och typ. Överfyllning av schampon med extra ingredienser betyder inte att de fungerar bättre. Ofta desto mer ingredienser är det sämre för håret som blir nedtyngt och torrt. Du måste komma ihåg att huvudets hud är känslig, så du bör testa olika alternativ för att hitta ett sätt att tvätta hår som inte kommer att orsaka irritation.

VAD SKA MAN ANVÄNDA FÖR HÅRRENGÖRING ISTÄLLET FÖR SHAMPOO?

Rent vatten

Att tvätta håret med bara vatten är möjligt. Början kan vara svårt eftersom vatten inte kommer att skumma på egen hand och vi kan få känslan av att håret inte tvättas som det borde göra. Vatten kan dock bli av med det som är lösligt i vatten. Det har inga avfettningsegenskaper som schampon och det kan därför ge känslan av felaktig hårtvätt eller hårolja. Korrekt (noggrant och utan rush) hårtvätt med vatten gör bara överskott av talg på huden inte tvätta bort, men det sprider sig över hela längden av håret. Tack vare detta är håret vid basen fräschare och hårstråna längs hela längden får naturligt skydd mot fuktförlust.

Tvål och ättika

En bra ersättning för schampo är också tvål, men tyvärr inte alla typer. Endast kaliumtvålar ska användas för att rensa håret. Saken är svår, eftersom de flesta tvålar som finns i butikerna är natriumtvål, och de tjänar inte håret väl. Om du kan köpa kaliumtvål, häll bara lite i dina händer, applicera vid basen av håret, massera hårbotten noggrant och skölj sedan. Men kom ihåg att sluta tvätta håret med en cidervinägersköljning – tvålen har ett olämpligt pH, vilket bör jämnas för att stänga håret.

Bakpulver och ättika

Hårtvätt med bakpulver har varit väldigt populärt nyligen. Detta alternativ, som inte kan följa upp med en cidervinägersköljning – natron har ett starkt alkaliskt pH, vilket inte är lämpligt för hår. Det har dock också bra egenskaper. Det absorberar överskott av talg, har antibakteriella egenskaper och hjälper till att bli av med det mesta smutset från håret (även de som är svåra att ta bort). Det finns två alternativ att välja mellan för att tvätta håret med natron: en hårskölj baserad på vatten eller en tjock pasta (2 teskedar natron med 2 matskedar vatten eller en matsked balsam).

Äggula

Inte många människor är medvetna om att man kan tvätta håret med bara äggula. Det enda argumentet mot denna metod kan vara den inte så trevliga lukten av ett rått ägg och risken för att man applicerar för mycket protein på håret. Äggula är rik på proteiner, vilket kan orsaka okontrollerad rufsighet till friskt hår. Men om vi har torrt eller normalt hår, fortsätt och prova den här metoden. Hur tvättar du ditt hår med en äggula? Du behöver 2-3 vispade ägg, applicera dem på rötterna i håret och massera hårbotten, som om du tvättar det med ett schampo. Detta naturliga hårschampo kan berikas med citronsaft, vilket också kommer att lätta ditt hår och ge ägget en mer behaglig konsistens.

Feminin tvätt

För en tid sedan fick blogosfären hype när en av tjejerna beskrev hennes hårtvätt med en feminin tvätt. Även om det låter orimligt, är faktumet att det är en av de mest känsliga kosmetika vi kan köpa. De är avsedda för vård av känsliga kroppsdelar, så de kommer säkert inte att skada håret eller hårbotten. Sådana produkter har rätt pH och innehåller mycket känsliga tvättmedel, så att de effektivt rengör håret utan att störa dess naturliga skyddande barriär i form av hydro-lipidskiktet.

Hårbalsam

En av de metoder för hårvård som rekommenderas av hårstylister använder ett balsam. Det är en bra lösning när det gäller torrt och skadat hår eller naturligt lockigt. Shampoo kan dessutom torka ut det och göra det matt och tråkigt medan ett balsam kommer att ge håret värdefulla näringsämnen. Det är inte så effektivt att rensa hårbotten av överskott av talg, men det är mer känsligt. Det bästa balsamet för att tvätta håret är den utan silikon och paraffin, men med en lätt formel och en naturlig komposition. Du måste använda mycket mer av det än schampo.

Lera och ättika

Det finns en lera som också kan användas som ersättning för ett hårschampo. Det är en marockansk Ghassoul lera. Det är oftast valt för vård av fet, akne eller oren hud, men det är också lämpligt för att tvätta håret. Huvudsakligen på grund av att det avfettar och reglerar utsöndringen av talg och rengör hårbotten i toxiner. Du kan förbereda en tvättpasta på basis av Ghassoul lera – bara blanda den med vatten. Massage denna pasta i hårbotten och lämna den i några minuter. Torka sedan håret med varmt vatten och avsluta med en cider-vinäger skölj för att balansera hårbotten.

Nöbrygd

Torkade nötskal av det indiska trädet Sapindus Mukorossi kallas tvättnötter. De används som ekologiskt tvättpulver och ersättning för alla produkter från hushållskemikaliekategorin. De kan också användas med framgång i hårvård, till exempel för att tvätta håret. Tvättnöt innehåller saponin, ett naturligt ämne som slår i kontakt med vatten och effektivt rengör. Bara gör en brygga av nötter för att tvätta ditt hår. Placera åtta nötter i kokande vatten och koka i 5 minuter. Kyl ner det, och häll det över fuktigt hår och hårbotten, skölj massage och skölj försiktigt. Infusionen luktar inte för bra, men inga bekymmer, doften stannar inte på håret. Så du kan djärvt använda tvättnötterna som en naturlig ersättning för ett hårschampo.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *