Friska kvinnor i Sverige

#

Vårda Ögonfransarna: Är det lönt att använda ögonfransserum?

Vi vill alla ha långa, tjocka och vackra ögonfransar, men det är inte alla som känner till det mest grundläggande – hur man tar hand om sina fransar. Enligt uppgifter använder vi i över 80% av fallen ögonfransserum, annars väljer vi ögonfransförlängningar. Det är därför viktigt att ta en närmre titt och ta reda på om alla ögonfransserum ger samma effekter och om det ens är lönt att använda denna kosmetikaprodukt.

Ögonfransarnas utseende – om de är väl återfuktade, fulla med näring och starka – bestäms av deras tillstånd. Det är också värt att inse att ögonfransarnas utväxt skiljer sig mellan individer. Det har bevisats att längd, tjocklek och volym på ögonfransarna sitter i våra gener. I de flesta fallen utnyttjar vi dock inte hela vår potential med ögonfransarna på grund av hur vi använder mascara, sminkborttagning och hur vi tar hand om våra fransar till vardags. Detta betyder att alla kan ha vackrare och fylligare fransar, men det krävs lite ansträngning. Vilken ögonfransbehandling och volymgivande metod fungerar bäst?

Bästa sättet att få vackra ögonfransar

Det viktigaste att börja med är att utveckla bra kostvanor och hålla kroppen återfuktad inifrån, eftersom glesa fransar, spröda naglar och tunt hår är typiska kännetecken på en svag organism. Tyvärr räcker det inte att äta rätt mat eftersom ögonfransar behöver – för att bli tjockare – hjälp från yttre faktorer. Det är först då de kan växa sig friska, starka och långa. Det finns några möjligheter för oss att ta hand om och vårda fransarna, så alla kan hitta något som passar dem:

  • behandla ögonfransarna med ricinolja
  • använda vaselin
  • frans-kamning och ögonhudsmassage
  • användning av ögonfransserum
  • konditionerande mascaraprodukter

När alla huskurer för ögonfransarna (exempelvis naturliga oljor, skönhetsprodukter) misslyckas, har du inget annat val än att prova ögonfransförlängningar (1:1 eller 2:1 metoden). Men detta är inte det billigaste alternativet och dessa kosmetika-procedurer ger dessutom ofta effekter som inte ser särskilt naturliga ut. Så innan du bokar möte på en skönhetssalong är det bättre att prova det bästa sättet för att få vackra ögonfransar, som är regelbunden användning av ögonfransserum.

Kan alla ögonfransserum få ögonfransarna att växa?

Man bör ha i åtanke att användning av ögonfransserum är vettigt, förutsatt att du väljer rätt produkt – inte vilket serum som helst utan ett som erbjuder de bästa ingredienserna. Slutresultaten beror på innehållet, så försök att hitta en produkt med naturliga ingredienser som berikats med substanser som faktiskt främjar hårväxt (exempelvis peptider, Baicalein). Ju färre ingredienser, desto bättre.

Användningsmetoden spelar också roll – det är ingen idé att sprida serumet längs ögonfransarna eftersom näringsämnena bör levereras till de ”levande” delarna av fransarna, alltså folliklarna. Med det sagt är de effektivaste ögonfransserumen de som ska användas på fransarnas rötter.