Friska kvinnor i Sverige

#

Topptrender inom ögonbryn nu. Hitta din favorit!

Du känner säkert till att det finns flera sätt att sminka ögonbrynen på. Du kan till exempel välja en mer eller mindre naturlig stil, mer skarpa eller jämnare valv. Fortsätt att läsa för att ta reda på om du känner till topptrenderna inom brynstilar. Hitta den som passar dig bäst.

Stå framför en spegel. Be en vän, syrran eller mamma att ställa sig bredvid. Jämför era ögonbryn. Ser de likadana ut? Visst, de kan vara liknande, men det finns alltid något som skiljer dem: längden, tjockleken, nyansen, valvens form… Detta är helt naturligt!

Här kommer lite nyheter: det finns ingen ultimat ögonbrynsform som passar oss alla. Om du undrar hur man stylar ögonbrynen, måste du inse att det inte finns en universell mall. Alla borde fixa och styla sina ögonbryn på ett sätt som passar deras ansiktsform. Men detta hindrar inte dig från att inspireras av populära trender.

TOPPTRENDER INOM ÖGONBRYN

Hur kan man styla ögonbrynen? Det finns flera alternativ att välja mellan. Lär dig topptrenderna inom styling av ögonbrynen – kanske hittar du något som du gillar. Prova på de populära styling-teknikerna och ta reda på vilket utseende som passar bäst på just dina ögonbryn.

#1 NATURAL BROW

Den simplaste av alla trender är naturliga bryn, där färgen och formen inte skiljer sig särskilt mycket från din naturliga form. Nyansen på ögonbrynen ska matcha hårfärgen. Formen ska vidare vara subtilt accentuerad. Ju mindre justeringar, desto mer naturliga ögonbryn uppnår du. Detta är det bästa alternativet för dem som inte vill spendera timmar framför spegeln för att forma ögonbrynen.

#2 BUSHY BROW

Perfekt definierade och fylliga ögonbryn är mer populärt än ovanstående trend med naturliga bryn. Huvudprincipen för buskiga ögonbryn är att förstärka konturerna och boosta tjockleken maximalt men fortfarande bevara en relativt naturlig look som inte är överdriven. Effekten kan uppnås på två sätt: antingen med smink eller korrekta konditionerande behandlingar. Vilka skönhetsbehandlingar förbättrar ögonbrynens tjocklek? Ögonbrynserum, naturliga oljor eller lamination till exempel.

#3 BOY BROW

Alla som gillar naturliga utseenden borde testa att skapa denna pojkaktiga stil. Vad innebär den? Kort sagt bör färg och form på ögonbrynen vara lite rebelliskt inspirerat. Boy bows ska vara tjocka och starka, två nyanser mörkare än din naturliga hårfärg. För att få till denna look kan du använda ögonbrynspomade som intensifierar färgen på ögonbrynen och håller dem snygga.

#4 GLAMOUR BROW

Nu något för alla er glamourösa entusiaster – en perfekt ögonbrynssminkning. Här skapar du ögonbryn som matchar elementen i din sminkning. Ögonbrynsvalven accentueras på ett sätt som gör att de ser lena och glänsande ut. Ögonbrynen ska med andra ord lysa och bli lika fabulösa som din outfit. En viktig del av glamour brow är att inga misstag är tillåtna – form och färg ska verkligen sitta.

#5 FLUFFY BROW

Ett annat förslag är fluffiga och rufsiga ögonbryn, där varje enstaka hårstrå är tydligt. Hur skapar man en sån effekt? Välj naturligt mörka, näringsrika och fylliga ögonbryn som du kammar ut i olika riktningar – du kan exempelvis kamma dem uppåt. Detta ger en väldigt naturlig look som du får efter att du torkar ansiktet efter att ha badat – du kan faktiskt bara lämna ögonbrynen sådär fluffiga efter för att få fluffy brow.

#6 SOAP BROW

Det var inte längesen alla var galna i soap brows. För att uppnå denna effekt var många av oss tvungna att tämja håret, kamma det och fixa det med en vanlig tvål. Man kunde också använda en vanlig brow-gel för att få ungefär samma effekt. Om du vill ha soap brows måste du få till följande: brynen ska vara glänsande och perfekt definierade. Det viktigaste är dock att soap brows ser ut som att de är lite fuktiga konstant.

#7 MISS MATCH BROW

Den sista trenden är tillägnad er som vill sticka ut lite. Här måste du skapa en tydlig kontrast mellan färgen på dina naturliga ögonbryn och färgen på kosmetikan du vill använda på valven. Ju större kontrast desto bättre. Blonda tjejer bör därför välja mörka bryn, och brunetter borde ljusa upp sina ögonbryn. Man ska ha i åtanke att denna trend inte passar alla lika bra, så var försiktig med den.