Friska kvinnor i Sverige

#

Påsar Under Ögonen. Hur Du Fixar Problemet En Gång för Alla

Pösiga ögonlock och påsar under ögonen är en mardröm – de visar för världen att vi har en dålig dag, allvarliga problem eller att vi haft en sömnlös, hård natt. Det är mer eller mindre så människor med påsar under ögonen betraktas utifrån. Men orsaken till dessa besvär behöver inte alls bero på personlig stress. Vad orsakar påsar under ögonen? Hur får man bort dem en gång för alla? Fortsätt läsa för att lära dig tricken för att få ett utvilat ansikte.

Vad är påsar under ögonen?

Påsar under ögonen är kort sagt ett vanligt namn som ges till ett hudtillstånd som kan beskrivas som oattraktiva svullnader som påverkar den undre ögonlocken och huden runt omkring den. Själva svullnaden orsakas av lymfan som sätter sig i vävnaden under ögonen istället för att flöda vidare.

Det finns naturligtvis flera orsaker till att påsar under ögonen framträder på ditt ansikte, och de behöver inte alls ha något att göra med stress eller jobbiga nätter. Faktum är att dessa två faktorer är vanligare vid mörka cirklar, inte svullnader. Svullnader är en konsekvens av toxiner i lymfkärlen och cirkulation som av något skäl saktats ned.

Påsar under ögonen – orsaker

Listan över faktorer som ger dig påsar under ögonen är ganska lång och varierad. Kolla själv:

 • stillasittande livsstil och brist på fysisk aktivitet
 • dåliga matvanor och ohälsosam diet
 • för mycket salt
 • för mycket alkohol och kaffe
 • rökning
 • dåliga hudvårdsprodukter (exempelvis för tunga eller för intensiva)
 • för invasivt sminkborttagningsmedel
 • brist på rengöring på djupet (till exempel om man sover med sminkrester)

Hur får man bort påsar under ögonen?

Det säger sig självt att du måste få en god natts sömn om ögonpåsarna orsakas av sömnbrist, vilket lyckligtvis är ganska enkelt att åtgärda. Det blir lite mer komplicerat när påsigheten beror på andra faktorer än sena nätter.

Eliminera först alla hudvårdsprodukter som kan ha en negativ inverkan på ögonen och göra att lymfan samlas i vävnaderna. Byt ut produkterna mot mild kosmetika, helst gel eller näringsgivande serum. En annan bra lösning är att använda välabsorberande naturliga oljor eller kaffebönaextrakt som stimulerar cirkulationen och förhindrar lymfostas. Andra intressanta substanser är: hästkastanjextrakt, ginseng biloba, svartkämpa men också grönt kaffe och gurka. Extrakt från dessa växter ökar lymfans flöde.

Snabbt sätt att minska pösighet

Om du vill göra något åt påsarna under ögonen snabbt, prova ett gammalt trick som hjälper dig att bli kvitt detta hudproblem. Och tricket är gurkskivor. Lägg dem i kylen och låt dem kylas ned – detta ger bättre effekt senare. Det som är bra är att gurka inte bara behandlar lymfostas utan har en brightening-effekt på dina mörka cirklar, om du lider av detta också.

En annan beprövad metod är tepåsar – antingen vita eller gröna. Brygg två tepåsar och kyl ned dem i kylskåpet. När de är kalla – lägg dem under ögonen och låt dem jobba i ett par minuter.

Den sista idén involverar en jade roller, som är ett lättillgängligt och billigt tillbehör för huden. Jadestenen håller sig kall länge och massagen som detta verktyg står för ger len och jämn hut, utan spår av pösighet.

Påsar under ögonen – sätt att förebygga dem på

Är det möjligt att förhindra påsar under ögonen? Ja visst! Det finns några beprövade och enkla trick. Här kommer några av dem

 1. Se till att du alltid får god sömn på natten. Sov minst 7 timmar.
 2. Att slappna av och sätta sig tillbaka under några tillfällen under dagen har faktiskt en positiv inverkan på ditt fysiska utseende och din hälsa.
 3. Drick mycket mineralvatten och örtinfusioner. På detta vis hjälper du kroppen att få bort gifter.
 4. Trots att det kan vara svårt – försök att använda färre stimulanter och droger.
 5. Skär ned på salt mat.
 6. Var snäll mot huden när du tar bort smink.
 7. Se till att dina hudvårdsprodukter du använder passar din hudtyp och svarar till dess behov. Försök också att hitta någon kosmetikaprodukt som innehåller åtminstone ett av växtextrakten som jag nämnt ovan.
 8. Skaffa en jade roller och massera ögonhuden med den.