Friska kvinnor i Sverige

#

Lip plumpers och andra produkter. Vilka är mest effektiva?

Är dina läppar tunna och knappt synliga? Vill du att de ska bli fylligare utan att behöva injicera fillers? Som tur är finns det andra, icke-invasiva metoder. Rätt produkter och ett par sminkknep förvandlar dem till läckra, kyssbara läppar Kolla in hur du gör så att tunna läppar ser större ut.

BÄSTA metoderna för lip-plumping

1. Exfoliering av läpparna

Nariga, bleka läppar är inte snygga och varken fylliga eller sexiga. Konturen är svag och knappt synlig. En mild, finkornig skrubb hjälper till att jämna ut dem och stimulera mikrocirkulationen så att du återfår en trevlig, frisk färg. Dessutom gör exfolieringen att läpparna ser större ut. Du kan köpa färdiggjorda blandningar för att exfoliera narig ytterhud, men du kan också själv läga lite socker på blöta läppar och massera dem försiktigt.

Det bästa och och billigaste sättet för att få perfekta läppar är dock att massera dem försiktigt med en mjuk tandborste. Bäst är att återfukta dem med en blandning lanolin och olja från argan, avokado eller ricin. Honung fungerar också fantastiskt. Du ska såklart inte överanvända detta trick eftersom läpphuden är delikat och lättirriterad. Två gånger om veckan räcker fint.

2. Fillers med kollagen och hyaluronsyra

Produkter som är rika på kollagen och hyaluronsyra är ett alternativ till salongsbehandlingar. Huskurer ger givetvis inte samma spektakulära effekter, men kvinnor menar att de ser skillnad efter användning av dessa produkter.

Molekylerna i de aktiva ingredienserna penetrerar huden, slätar ut rynkor, förbättrar läpparna och gör dem snygga på några minuter.

3. Lip plumpers

En separat kategori av produkter som förbättrar läpparna på ett icke-invasivt sätt. Plumpers är särskilt utformade läppglans som berikats med substanser som penetrerar huden och puffar upp dem inifrån, vilket fyller läpparna aningen. Plumpers består ofta av naturliga, stickande ingredienser som stimulerar hudens mikrocirkulation (exempelvis glycyrrhiza, chilipeppar, mentol eller kanelextrakt). Det är därför du känner att det sticker i läpparna. Många av produkterna är dessutom rika på ingredienser som fyller ut fåror och slätar ut rynkor, men också substanser med konditionerande och närande effekt (exempelvis marint kollagen).

4. Gels & krämer med peptider för läppar

Denna produkttyp har ett högt innehåll av aktiva peptider. De stimulerar syntesen av kollagen och elastin, som båda är viktiga proteiner för huden. Långsiktig användning ger effekter i form av minskade rynkor, fastare läppar och tajtare hud runt dem.

5. Lip primer

Detta är helt enkelt en bas under ditt läppstift som designats för att göra att smink och läppstift ska sitta längre. Därför har primers berikats med växtextrakt som fyller i sprickor i läpphuden, vilket gör läpparna lena och markerar deras form.

6. Volymgivande läppstift & läppglans

Dessa innehåller kollagen och en uppsättning intensivt återfuktande ingredienser. Namnet avslöjar deras syfte: de adderar volym och fyllighet till läpparna. Vid användning märker du direkt en stickande och svalkande känsla eftersom volymgivande produkter ofta innehåller stimulerande ingredienser. Samtidigt ska vi ha i åtanke att väldigt tunna läppar inte passar med mörka färger och nyanser. Om dina läppar är tunna är det bättre att välja en ljus och skimrande eller satin finish på ditt läppstift, som får läpparna att se större ut. Trots att icke-invasiva metoder för lip plumping inte ger långvariga resultat som estetiska medicinska ingrepp, är de billigare, säkrare och kan ge dig vackra läppar och välvårdad hud.