Friska kvinnor i Sverige

#

Kosmetika med blommor och frukt: Perfekt för våren och sommaren!

En doft av ros eller lavendel, en fräschhet som hos gröna äpplen, eller en sötma som hos mogna hallon. Kosmetika med blommor och frukt är helt enkelt det bästa alternativet för våren och sommaren. Vad kan extrakt från blommor och frukter ge just dig?

Naturen har ett stort utbud skönhetsbehandlingar. Allt man behöver göra är att ersätta sina syntetiska produkter med naturlig kosmetika som baseras på blommor och frukt. En vanlig jordgubbe räcker faktiskt för att ge dig en koncentrerad dos skönhet! Ta reda på vilka egenskaper en viss ingrediens har, och se till att den uppfyller just dina behov.

Kosmetika som baseras på blommor och frukt är extra värdefulla på sommaren. Den underbara doften har en positiv effekt på varje dag, och dessutom fräschar de upp oss och ger utmärkt vård. Vet du vilka egenskaper som döljer sig bland de vackra blomsterbladen och i frukternas saftiga inre?

BLOMMOR I KOSMETIKA

Ros – ger oss vackra minnen och dofter, och används därför ofta i kosmetika. Rosen tar sig främst form i rosenolja, som tillverkas av blombladen eller det rosenvatten som blir kvar efter att bladen har destillerats. Båda varianterna har flera syften. Rosenolja är hypoallergen och har antiseptiska, antiinflammatoriska samt lugnande egenskaper. Därför rekommenderas rosenolja till personer med känslig hy och synliga blodkärl. Rosvatten har liknande egenskaper, men kan också förbättra hudens ton och färg. Kosmetika med rosor saktar ned hudens åldrande eftersom rosorna minskar rynkor och gör huden fastare.

Näckros – denna blomma förknippas med oskuld och renhet. I kosmetika har extrakt från näckrosor möjlighet att göra huden vackrare och yngre. Krämer med näckrosor återfuktar huden samt gör den mjukare och mer elastisk. Näckrosor fungerar bäst i kombination med bambu, då kombinationen kan förnya cellerna, fräscha upp dig, ge dig mer lyster och ger nytt liv. Den här duon återfinns främst i duschkräm, balsam och ansiktskrämer.

Lavendel – ett perfekt sätt att avsluta sommaren, och det är också under den här tiden som blomman växer. Lavendelns doft är intensiv och avslappnande, fast vissa tycker att den är lite väl mycket. Människor som inte har problem med doften bör absolut välja lavendel eftersom den har antiseptiska egenskaper, stimulerar hudens förnyelse, tonar och rengör. De små lavendelblommorna har ett stort utbud värdefulla egenskaper. De kan till och med sudda ut små rynkor och återfukta huden på djupet!

Kamomill – denna kosmetiska ingrediens är ett slags mellanting av blommor och örter, som ofta tillsätts i kosmetika trots att den är så vanlig. Den välbekanta blomman växer på fält, och när man har plockat den finns den i två varianter: kamomillolja och extrakt från kamomill. Båda varianterna lindrar irritation och gör huden mjukare. Växtens lystergivande egenskaper hyllas ofta. Med hjälp av kamomill kan vi lindra en för stark solbränna och göra håret ljusare på ett naturligt sätt.

Syren – en växt som blommar i maj och ger vackra färger, underbar doft och en stor mängd blommor. Syren används sällan i kosmetika eftersom det är väldigt svårt att utvinna syrenolja. Främst tillsätts produkten i lyxprodukter, till exempel parfymer. Kosmetika med syren har en lockande doft och praktiska egenskaper: de minskar seborré, motkämpar akne, samt minskar mörka ringar och påsar under ögonen.

FRUKT I KOSMETIKA

Hallon – återfinns främst i form av hallonfröolja, men man kan även använda färsk frukt i en hemmagjord mask. Kosmetika med hallon vårdar huden på djupet och ger den ett slags nytt liv, och motverkar dessutom fria radikaler. De minskar pormaskar och små skönhetsfel, saktar ner hudens åldrande, och återställer hudens lyster. Hallonfröolja rekommenderas ofta till gravida kvinnor eftersom oljan har fantastiska egenskaper samtidigt som den är skonsam och säker att använda. Hallon bidrar till att ge dig ett felfritt utseende, vacker hy på hela kroppen, och vackert hår.

Vinbär – denna lilla frukt som växer på låga buskar har en hel del intressanta egenskaper. De innehåller många antioxidanter och viktiga vitaminer. Röda vinbär rekommenderas främst för omvårdnad och mogen hy. Kosmetika med vinbär gör huden lenare och fastare, det vill säga bidrar till att hålla huden ung så länge som möjligt. Huden återfuktas och blir mer elastisk.

Jordgubbar – istället för smoothies kan du tillsätta jordgubbar i en ansiktsmask eller hårmask. Den oansenliga jordgubben innehåller många vitaminer och ingredienser som motverkar bakteriers tillväxt. Inte konstigt att jordgubbsextrakt är så vanliga i duschkrämer, krämer och hårprodukter! Jordgubbar minskar talgproduktionen och gör därmed att du slipper överdriven oljighet. Bäret motverkar dessutom missfärgningar och får huden att läka snabbare. Kosmetika med jordgubbar är perfekt för torr och livlös hy, eftersom den ger glans och omvårdnad.

Citrus – en underbar frukt på sommaren, särskilt när vi behöver fräscha upp oss. Den energigivande och uppfräschande doften finns i många kosmetiska produkter som passar våren och sommaren, men doften är inte den enda positiva aspekten. Vanlig citron innehåller en stor mängd vitamin C som gör huden ljusare och stärker de sköra blodkärlen. Citrus stimulerar kollagenproduktion och har därmed uppfriskande egenskaper. Kosmetika med citrus rekommenderas därför för dig som vill fräscha upp dig, känna dig mer levande och få vackrare hy.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *