Friska kvinnor i Sverige

#

Hur får man bort cirklar under ögonen?

Mörka cirklar och svullna ögon är tröttsamma problem. Vad kan man göra för att få fräschare och ljusare hy? Det är inte alltid hemmagjorda metoder fungerar så bra. Det bästa är helt enkelt en god nattsömn, bra krämer och en kombination av naturliga metoder.

Var kommer mörka cirklar från?

Först måste du ta reda på orsaken för att förhindra problemet i framtiden. Om din mormor eller mor har mörk hud under ögonen, lider du förmodligen själv av det. Med åldern tappar huden elasticiteten och på grund av detta börjar de mörka cirklarna framträda oftare. Men hyperpigmentering under ögonen kan också bero på andra orsaker, bland annat livsstil och diet.

Svullnader uppstår vanligtvis på grund av alkoholintag och för mycket salt i kroppen. Detta är dock inte allt… konstant stress, trötthet, uttorkning, allergier är de vanligaste orsakerna till mörka cirklar och svullnader kring ögonen.

Hur får man bort mörka cirklar?

Långvarig utmattning, sömnlösa nätter, vattenbrist i kroppen eller till och med dålig sminkborttagning kan orsaka mörka cirklar under ögonen, något som alla ogillar starkt. Det behöver dock inte vara så svårt att ljusa upp utseendet lite. Det finns metoder som du kan förbereda i hemmet och som förbättrar hudens utseende.

De naturliga metoderna för att få bort mörka cirklar under ögonen

Istärningar som en naturlig metod för mörka cirklar under ögonen? Absolut. En försiktig massering kommer att minska svullnader och mörka cirklar. Den svalkande effekten lindrar din hud och gör den mer naturlig i utseendet. Du kan också använda en kyld sked.

Gurkskivor (precis som på film!) kan faktiskt minska svullnad och irritation. Gurka består mest av vatten och kan därmed återfukta huden och bleka dina mörkar cirklar kraftigt. Huden regenereras, blir fräsch och frisk.

Äppelskivor kan, liksom gurka, fungera perfekt som kompresser under trötta ögon. Äppelsyra återfuktar, bleker och fungerar mjukgörande på huden under ögonen. Det räcker med 20 minuter för att huden ska förbättras rejält.

Rå potatis är också en känd metod för att eliminera mörka cirklar och minska svullnader runt ögonen. Du behöver kyla ned potatisskalen och sen lägga dem under ögonen. Dessa absorberar överskott av vatten och gör huden tajtare. Potatisjuicen bleker huden runt ögonen och bekämpar rodnad och mörka cirklar.

Kamomill eller svart te som kompress ger omedelbar lindring. Dessa kan få bort svullnader och mörka cirklar. Kaffeinet drar ihop huden så att den ser frisk och utvilad ut.

Kosmetika för mörka cirklar under ögonen

Den känsliga huden runt ögonen kräver särskild vård. Du borde testa en återfuktande kräm eller ögonkräm. Dessa krämer är säkra även för väldigt känslig hud. Produkterna ger huden en optimal fuktnivå så att den blir mindre benägen att lida av irritation och skador.

Du bör använda kosmetika regelbundet för att uppnå din drömhud.