Friska kvinnor i Sverige

#

De Effektivaste Sättet Att Använda Nanoil Retinol Face Serum

Det är nu uppenbart att fler och fler människor är medvetna om fördelarna med att använda retinol inom hudvård och därmed också är villiga att använda dessa produkter i sina skönhetsrutiner. Denna potenta anti-ageaing-kräm rekommenderas inte bara av hudspecialister utan även experter inom skönhetsindustrin. Detta är inte överraskande alls eftersom retinol verkligen kan trotsa åldrandet. Efter att du läst klart denna artikel kommer du ha lärt dig allt du behöver veta om retinol. Vi kommer också ge dig en sammanfattande how-to för användning av en av de bästa föryngrande hudvårdsprodukterna, nämligen Nanoil Retinol Face Serum.

toppklassat retinol ansiktsserum Nanoil

Vad exakt är retinol?

Retinol är inget annat än vitamin A. Det upptäcktes på 30-talet men har först börjat användas brett i kosmetikaindustrin sen 80-talet. Egenskaperna och fördelarna med vitamin A för huden är vetenskapligt bevisat och till och med hudläkare skriver ut retinolprodukter för olika hudproblem.

Vitamin A som används i Retinol Face Serum Nanoil är mångsidig, och dess effekter inkluderar:

 • reducering av pigmentfläckar
 • finare hudtextur
 • eliminering av rynkor
 • aknebehandling
 • förbättring av spänst
 • milt exfolierande effekt och hudförnyelse

När ska man börja använda retinolserum från Nanoil?

Alla som är äldre än 25 rekommenderas att introducera retinolserum till sin hudvårdsrutin. Det är naturligt att inte fundera så mycket över rynkor vid denna ålder, vilket är synd eftersom det är just vid denna ålder som huden tappar spänst. Collagen- och elastinnivåerna sjunker sakta, vilket leder till rynkor och matthet. Eftersom det är lättare att förhindra än att läka, är det bättre att börja använda retinol innan de första tecknen på åldrande uppstår i ansiktet.

toppklassat retinol ansiktsserum Nanoil

Retinol ansiktsserum: Morgon- eller kvällsapplicering?

Hudvårdsprodukter med retinol är ämnade för kvällsanvändning eftersom på natten utför huden sina egna förnyelseprocesser, vilket innebär att alla näringsämnen som applicerats innan läggdags fungerar bättre och penetrerar djupare. Det är också värt att inse att applicering av hudprodukter med retinol på morgonen kan öka känsligheten mot sol i huden, men detta behöver inte hända. Retinolbehandling förutser alltid en daglig användning av solkräm – se därför till att alltid skydda din hud med en SPF innan du lämnar hemmet.

Hur man använder Nanoil Retinol Face Serum

Avlägsna först smink, rengör din hud och applicera ett ansiktsvatten. Nu kan du sträcka dig efter din Nanoil-produkt. Lägg två eller tre droppar av serumet på ansiktet och använd fingertopparna för att sprida det jämnt över ansiktet. Det är väldigt viktigt att följa upp med en återfuktande kräm eller nattkräm när serumet penetrerat huden (eller till och med efter 20-30 minuter). Sist men inte minst: när du genomgår en retinolbehandling får du inte hoppa över applicering av SPF på morgonen. Du kan välja en kräm med SPF30 eller högre.

View this post on Instagram

Post udostępniony przez Nanoil (@nanoil.official)

Hur ofta bör man applicera Nanoil Retinol Face Serum

Om du aldrig använt en retinolprodukt tidigare – applicera på ansiktet och vänta 7 dagar innan nästa användning. Det är viktigt att ge huden lite tid att vänja sig till retinolet. Efter en vecka kan du öka användningsfrekvensen till 2 gånger per vecka. Om du inte märker några negativa reaktioner kan du använda retinolserumet 3 gånger per vecka. Hudläkare rekommenderar applicering av hudvårdsprodukter med retinol nax 3 gånger per vecka, med ett intervall på 2 dagar.

När är det en dålig idé att använda ett serum med retinol?

Trots att de moderna formerna av retinol är säkra finns det fortfarande en risk för hudirritation. Därför är det bättre att avstå från användning av hudvårdsprodukter med retinol vid:

 • graviditet
 • amning
 • irriterad hud
 • hud som exponeras mot BHA/AHA-behandlingar
 • planering av solsemester

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *