Friska kvinnor i Sverige

#

De 10 bästa hårmaskerna med keratin – proffsens egna tips!

Ditt hår är skadat så du sträcker dig efter en hårmask med keratin. Absolut rätt sak, men vet du att inte alla keratinmasker fungerar på samma sätt? Låter det illa? Inga bekymmer – vi hjälper dig. Här är 10 bästa hårprodukter som du kan använda för att ge ditt hår en livsnödvändig keratinbehandling. Kolla in vilka produkter som kan hjälpa dig att återuppliva skadat hår.

Att fixa skadat hår kräver tålamod, självdisciplin, uthållighet och experthjälp. Att bara använda ett slumpmässigt balsam när det håret är sprött, avbrutet och kluvet kommer inte räcka. Vad ska du göra då?

Fix för skadat hår? Keratin såklart

Det enda ämnet som behövs för skadat hår är keratin. Detta mycket viktiga protein är viktigt i hårbehandling som förväntas reparera skador. Varför? Eftersom hår är tillverkat av keratin. Genom att ger håret mer keratin fyller du i sprickor som dykt upp på och i hårstråt, vilket gör det starkare och förbättrar dess motståndskraft för skador. Keratinet som tillsätts i hårvårdsprodukter har dock olika former. Det mest effektiva är definitivt hydrolyserat keratin, eftersom dess molekyler är mindre, så de kan tränga in djupare. Det sagt, är det klokt att söka efter produkter som är berikade med rätt form av keratin och i en tillfredsställande hög koncentration. Om keratin inte är nyckelingrediensen i en hårprodukt, utan endast en tillsats, kan dess effekter kan vara långt ifrån tillfredsställande.

Keratin i hårvård

Det finns många sätt att förse håret med keratin. Till exempel kan du besöka en frisör och be om en keratinbehandling, även känt som en semi-permanent hårplattningsbehandling. Trots att det är en av de mest populära hårreparationsbehandlingarna, kan det verkas något onödigt när marknaden erbjuder hårmasker med keratin som kan leverera liknande, eller ibland till och med bättre resultat. En bra hårmask med keratin kommer inte bara reparera och stärka håret utan också ge det skydd. Och det bästa med sådana produkter är att du inte ens behöver lämna hemmet för att få dessa fantastiska effekter!

Att behandla ditt hår med en hårmask med keratin är ett utomordentligt effektivt sätt att få friskare hår eftersom dessa produkter verkar inuti håret, vilket är där reparationen behövs mest. Med varje användning kommer de små proteinmolekylerna levereras till de skadade delarna för att reparera och ge dig starkare och friskare hår. Du kan både känna och se det!

Vilka egenskaper har en bra hårmask med keratin?

Nu när du fått veta lösningen är det bara att skrida till handling. Det som gör det lite komplicerat är dock att det finns ett nästan oändligt antal hårmasker med keratin tillgängliga i butik och online. Vilken är bäst? Ska du välja den billigaste hårmasken, eller kanske står det höga priset för hög effektivitet? Vad ska du göra när du inte vet vilken hårmask du ska välja? Den bästa lösningen är att kolla om hårmasken du håller i dina händer erbjuder:  

  • en tung koncentration av keratin (den ska inte listas i slutet av ingrediensförteckningen)
  • naturlig formel fri från parabener, ftalater och PEG:er
  • extra näringsämnen, t.ex.. vitaminer
  • en lätt konsistens (minskar risken för slappt och platt hår)

DE 10 BÄSTA HÅRMASKPRODUKTERNA MED KERATIN

Om du inte vill behöva söka efter den perfekta hårmasken själv, , eller om du helt enkelt inte har tid, ta en titt på våra heta tips nedan. Det här är verkligen de bästa produkterna, bevisat av recensioner, värdet förhållande till pris, och resultat. Ta en titt på de bästa hårmaskerna med keratin som kan göra ditt hår strålande vackert igen.

Vilken hårmasker med keratin är bäst?

1. Nanoil, Keratin Hair Mask

Nanoil, Keratin Hair Mask

Nummer ett bland alla hårmasker med keratin. Nanoil Keratin Hair Mask vinner i konsumentundersökningar eftersom det ger maximal effekt tillsammans med ett konkurrenskraftigt pris. Denna produkt innehåller hydrolyserat keratin och pantenol som både stärker och reparerar hår från den första användningen. Det får håret att bli lent och slätt, motståndskraftigt och glansigt. De önskade resultaten syns efter bara en användning. En av de största fördelarna med Nanoil Keratin Hairmask är att den är superlätt, vilket innebär att den inte berövar håret någon av dess volym. Denna produkt ger också ditt hår en vacker doft, och dess formel är enkel, cruelty-free och välutvecklad. Du kan rentav känna dess höga kvalitet. Mer på nanoil.se.

2. Rene Furterer, Absolue Keratine Ultimate Repairing Mask

Reparerande hårmask från ett franskt varumärke – Rene Furterer – är en annan intressant produkt, även om den är betydligt dyrare och kommer i en mindre förpackning än den hårmask som nämns ovan. Denna produkt är utformad för att konditionera skadat hår, eftersom det använder kraften av växtbaserat keratin, växtoljor och hårförbättrande ämnen. Hårmasken från Rene Furterer reparerar, rekonstruerar och vitaliserar och dessutom har den en skön och intensiv doft av bergamott och pion. Tyvärr är det begränsad tillgång på Absolue Keratine-produkterna från Rene Furterer, inklusive hårmasken.

3. L’anza, Keratin Healing Oil Intensive Hair Masque

En annan populär hårmask med keratin kommer från L’Anza. Detta är en elegant produkt gjord för djupgående hårreparationsbehandling. Självklart är det dock inte förpackningen som spelar roll, utan ingredienserna. Och vad hittar vi i denna mask? Jo, en kombination av keratin och en närande oljeblandning (t.ex. kaffe och acai). Tack vare dessa ingredienser kan L’Anzas hårmask ge dig en vacker, frisk glans så väl som att platta ut håret genom att förbättra dess motståndskraft och göra det jämnt och lent. Tyvärr är detta inte den perfekta produkten – ett högt pris och liten storlek är dess två främsta nackdelar.

4. Virtue, Restorative Treatment Hair Mask

När det gäller att priset är majoriteten av hårmasker med keratin ganska dyra, så också denna produkt. Krämig hårmask från Virtue kostaren helt del, men för pengarna får du en hårreparationsbehandling som inte överbelastar håret. Nyckelingrediensen i denna produkt är en unik proteinbaserad blandning som heter Alpha Keratin som ger både näring och återfuktning. Producenten rekommenderar att använda denna hårmask på alla typer av hår, men sanningen är att produkten verkar vara det bästa alternativet främst för skört och bräckligt hår.

5. Wella SP Luxe Oil, Keratin Restore Mask

Det välkända varumärket Wella Professional har en hårmask med keratin i sin produktportfölj också. Det är masken från Luxe Oil-serien som kombinerar keratin med tre värdefulla oljor: argan, jojoba och mandel. Hårmasken från Wella SP är en djupt närande formel som fixar skadat hår, reparerar och stärker. Den måste användas systematiskt efter varje schamponering. Det är en synd att dess lilla förpackningsstorlek ger en ganska kortsiktig behandling. Det blir ännu värre när du inser att priset inte rättfärdigar den lilla mängden.

6. Schwarzkopf, BlondMe Keratin Restore Bonding Mask

Ett annat välkänt varumärke för hårvård – Schwarzkopf – har använd det kraftfulla keratinet och införlivat det i sin BlondMe-serie. Eftersom dess viktigaste uppgifter är att intensifiera färgen och reparera skada, är denna produkt främst avsett för färgbehandlat och blekt hår. Självklart innebär inte detta att det inte är användbart för djupgående hårreparationsbehandling. Denna produkt när, fixar och förbättrar motståndskraften i håret och dessutom ger den också skydd mot skadliga faktorer såsom t.ex. UV-strålar.

7. Damila, Deep Treatment Mask

Ett ganska intressant alternativ för hårprodukter med keratin kommer från Damila och dess Deep Treatment Mask. Den dåliga tillgången på denna hårmask kan vara tråkigt, men det finns en egenskap hos denna produkt som gör den värd att leta efter – priset är inte orimligt. I denna produkt kan du hitta hydrolyserat keratin som – naturligtvis – reparerar skador. Men denna mask kan mer än bara tillföra keratin – den är också formulerat med risproteiner, aminosyror från vete, sojaproteiner, kollagen och pantenol. Tyvärr, är de övriga ingredienserna silikoner, vilket inte alltid är en dålig sak. Det finns några sällsynta hårtyper som är lättare att fixa till när det behandlats med silikoner.

8. Revicare, Keratin Hair Mask Intensive Treatment

På stora webbauktionsplatser kan du köpa hårprodukter som kombinerar keratin, retinol och kokosolja (lämplig för hår med låg porositet). Denna produkt heter Revicare – en hårmask med keratin som stärker torrt, skadat och överbehandlat hår. Denna produkt kommer inte bara synbart förbättra utseendet av ditt hår, utan också förhindra skador, förutsatt att du inte använder för mycket produkt – ja, för mycket keratin är inte bra för håret. Revicare Keratin Intensive Treatment förtjänar dock ett erkännande, även om resultaten är något individuella.

9. John Frieda, Hydrate & Recharge Deep Soak Masque

Denna genomgång av de bästa hårmaskerna med keratin skulle inte vara komplett utan en produkt för torrt och livlöst hår från världsberömda varumärket John Frieda. Två viktiga ingredienser som används i denna hårmask är keratin och Monoi-olja som tillsammans tar hand om svagt hår och gör det återfuktat, glänsande och elegant. John Friedas keratinmask är en av de billigaste produkterna på listan så det borde fungera för dem som tycker att priset är en viktig faktor.

10. Hask, Keratin Protein Smoothing Deep Conditioner Packette

Sist av allt, en mycket spännande produkt – en hårmask i en påse! Perfekt att kasta in i en väska när du inte kan använda den stora förpackningen. En påse kan räcka till 1-2 behandlingar (beroende på längd och tjocklek på håret) för att förse håret med en viktig portion keratin. När det gäller priset är det inte dåligt, men om du vill ge håret en vanlig keratinbehandling, är det bättre att ha en större produkt nära till hands.