Friska kvinnor i Sverige

#

Är hemmagjord kosmetika den bästa?

Denna hemmagjorda kosmetika är något som alla känner till: kaffepeeling. Dels luktar det gott, men det mjukar även upp huden och tar hand om den. Blanda malda kaffebönor med en sked olja, balsam eller kräm. Kaffepeeling främjar rensning av döda hudceller, mjukar upp kroppens yta, motverkar bristningar och små ärr, och förbättrar blodcirkulationen. Det är en bra idé att lägga till värmande kanel eller socker, som gör rensningen ännu mer effektiv.

Tonic med gurka och citron är något som våra anmödrar också kände till. Den här blandningen fräschar upp, rengör porerna, drar samman huden, och ger den en lättare känsla. Det rekommenderas för hud med akne, oljig hud och kombinationshud. Förbered ett glas eller en kopp med mineralvatten och lägg i gurkskivor eller citronskivor. Låt det stå och dra ett tag. Häll sedan blandningen i en flaska av mörkt glas. Den här blandningen håller i cirka en vecka, och bör appliceras varje morgon och kväll.

Genom att blanda natriumvätekarbonat, citronsyra, aromaterapioljor, olivolja eller växtolja, delar av frukter, och örter kan vi skapa hemmagjorda badkulor. De första två ingredienserna får badkulorna att bubbla och lösas upp i vatten. De aromatiska oljorna tillför en intensiv doft. De andra oljorna tillför återfuktande egenskaper, och frukterna och örterna tar hand om huden. Blandningen bör hällas upp i små behållare och stå i frysen i 24 timmar. De kan användas så fort de antar en fast form.

Vårdande schampo kan göras av en hönas äggula. Ta två gulor och blanda dem noga med en sked honung och citronjuice. Massera in blandningen i håret och hårbotten. Skölj håret noga. Upprepa processen flera gånger. Kom ihåg att håret kan börja lukta ägg efter den här behandlingen.

Du kan även göra ett eget, aromatiskt ljus med hjälp av naturligt bivax och några droppar aromatisk olja. Häll flytande bivax i en glasbehållare och doppa en veke i blandningen. När blandningen stelnar är ljuset redo att användas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *